[12:52 PM] Stažení ebooku [12:52 PM] [12:52 PM] Zobrazení čísla [12:56 PM]
September 11, 2024

Ovosan jako klíčový faktor v podpoře léčby a v prevenci rakoviny: Příběh paní Martiny

Podpora účinnosti konvenční léčby onkologických onemocnění pomocí Ovosanu

Ovosan jako klíčový faktor v podpoře léčby a v prevenci rakoviny: Příběh paní Martiny

Paní Martina z Dubnice nad Váhom je 49letá žena, která původně přišla za doktorem kvůli anémii. Pak ale přišel zlom, kdy jí byla po několika lékařských vyšetřeních diagnostikována rakovina tlustého střeva. Přestože tato diagnóza byla pro paní Martinu a její rodinu šokující, rozhodla se bojovat a podstoupila řadu léčebných procedur včetně operace a chemoterapie.

V červnu 2017 jí byla provedena ezofagogastroduodenoskopie (pozn. vyšetření jícnu (ezofagus), žaludku (gaster) a dvanáctníku (duodenum), provádí se pomocí tenkého, ohebného endoskopu, který má na svém konci světlo a kameru), která odhalila bledé sliznice. Následná kolonoskopie v červenci 2017 objevila nádor ve střevech, který byl později potvrzen jako maligní adenokarcinom neboli zhoubný nádor, který má schopnost rychle růst a šířit se do okolních tkání a dalších částí těla (metastazovat). V srpnu 2017 podstoupila paní Martina chirurgický zákrok, při kterém jí byla odstraněna část tlustého střeva zahrnující rektum (konečník), kde byl nádor odstraněn. Histologické vyšetření potvrdilo přítomnost metastáz v osmi z devatenácti lymfatických uzlin.

Léčba následně pokračovala kombinací radioterapie a chemoterapie. Souběžně byl paní Martině nasazen doplněk stravy Ovosan s cílem podpořit účinnost léčby, minimalizovat vedlejší účinky a udržovat co nejlepší kvalitu života.

Role Ovosanu v léčbě a prevenci recidivy

Ovosan byl paní Martině nasazen přibližně dva týdny před zahájením radioterapie v dávce 3x8 tobolek denně po dobu prvního měsíce a dále současně s chemoterapií v dávce 3x7 tobolek denně. Po dosažení dobrých výsledků kontrolního CT po čtyřech sériích chemoterapie byla dávka Ovosanu postupně snižována. Od září 2018, po pozitivních výsledcích kontrol a kolonoskopie, byla dávka Ovosanu snížena na 3x3 tobolky denně, poté na 3x2 tobolky denně. V plánu bylo ukončení dávkování Ovosanu a jeho opětovné nasazení po půl roce jako prevence recidivy onemocnění.

Po dvou letech od ukončení onkologické léčby je statisticky významný pokles rizika recidivy onemocnění. Proto byl Ovosan nasazen pouze v preventivní dávce, tj.  jednou ročně po dobu tří let až do vyřazení pacientky z onkologické evidence. Jde o stejnou prevenci, kterou doporučujeme i všem zdravým lidem.

Současný stav: Jak se nyní má paní Martina?

Poslední onkologická kontrola proběhla v listopadu 2022 a paní Martina byla bez známek recidivy či nové patologie. Pacientka si přála pokračovat v užívání Ovosanu v dávce 3x1 tobolka denně po dalších půl roku a poté zahájit první půlroční pauzu a systém prevence.

Paní Martina má tedy velice pozitivní zkušenosti s Ovosanem. „Každý rok sa snažím podávať Ovosan nasledovne – 2 mesiace 3x3 denne, 2 mesiace 3x2 denne a potom 2 mesiace 3x1 denne. Verím, že mi Ovosan pomohol, a som vďačná, že sa ku mne informácie o ňom dostali včas. Ďakujem lekárom za ich pomoc a cenné informácie.“

Příběh paní Martiny je důkazem toho, jak důležitou roli může při boji s rakovinou hrát doplňková terapie v kombinaci s konvenční léčbou. Ovosan nejen podpořil účinnost léčby, ale také pomohl paní Martině udržet vysokou kvalitu života během náročného období.

Pokud máte zájem o více informací, konzultujte užívání Ovosanu se svým lékařem na bezplatné poradenské lince Ovosan 800 201 210.

autor: Kristýna Nováková

Andrew Moore - Book Webflow Template

Andrew Moore

Entrepreneur, Writer and Speaker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Dui lectus adipiscing sit non hendrerit odio rutrum semper ut. Sagittis turpis nulla eleifend nam egestas venenatis augue. Vitae nisi, id pulvinar augue tristique feugiat ultricies pretium proin. Velit quam et nunc diam molestie. Risus tempus.

About Andrew

Subscribe to my newsletter

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum aute irure dolor